Logo
20 Μάι 2019

Οι ευρωεκλογές και η επικείμενη κατάρρευση…

Post by Παντελής Οικονόμου

20 Μαίου 2019

Ευρωεκλογές 2019: 40 τόσοι συνδυασμοί ζητούν την ψήφο μας. Για να μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο, υποτίθεται. Μόνο που δεν μας είπαν τι θα έκαναν με την ψήφο μας, εάν τους την δίναμε. Αντιθέτως, μας παρενοχλούν καθημερινά για το τι θα κάνουν με την ψήφο αυτή για ίδιον όφελος. Τα ήδη κοινοβουλευτικά  κόμματα, με τον πιο επίσημο τρόπο (με δημόσιες τοποθετήσεις των αρχηγών τους δηλαδή), χαρακτήρισαν και χρησιμοποιούν τις εκλογές αυτές σαν «δημοψήφισμα», «δημοσκόπηση», «ευκαιρία αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής ή του διπολισμού».

Και στο πλαίσιο αυτό, οι παρακμιακές συμπεριφορές τους ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο: εξαγγελίες παροχών, δυσφημιστικές αναφορές και συκοφαντίες κατά αντιπάλων (ακόμα και συγγενικών τους, μη πολιτικών, προσώπων που έχουν αποβιώσει), διαστρεβλώσεις θέσεων, σκανδαλολογία και «μετεγγραφές αεροδρομίου» να χτυπάνε κόκκινο. Αλλά και οι νεοπαγείς, ευκαιριακοί σχηματισμοί (πλην εξαιρέσεων) δεν έκρυψαν τις προθέσεις τους: μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο, κάποια κρατική επιχορήγηση, οτιδήποτε, τέλος πάντων, για την παραμονή στα πράγματα προσώπων που θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί προ πολλού.

Είναι αυτή ακριβώς η «άκρα του τάφου σιωπή» για το εθνικό και δημόσιο συμφέρον από τους κομματικούς παίκτες που συντηρεί την, χωρίς προηγούμενο, κρίση αντιπροσώπευσης  που υπομένουμε. Με ένα μεγάλο μέρος από εμάς, μπροστά σε αυτή την δημοκρατική έκπτωση, να εξωθείται σε αποχή. Και ένα άλλο 20%, να επιλέγει σχήματα που δεν θα εκλέξουν ευρωβουλευτή και να καταδικάζεται σε μη εκπροσώπησή του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στην πραγματικότητα, ένα, αθροιστικά πλειοψηφικό, λαϊκό ρεύμα αντιμετωπίζει την στέρηση του δικαιώματος ψήφου. Και, ασφαλώς, δεν προσβλέπει σε κάποια «γέφυρα», ώστε να περάσουν, στην επόμενη μέρα, οι «εγκατεστημένες» δυνάμεις. Το ρεύμα αυτό δεν εναποθέτει ελπίδες σε κάποια κυβέρνηση Μαρκεζίνη (1973), αλλά σε Νομική και Πολυτεχνείο. Την επομένη των εθνικών εκλογών του 2019, θα βρεθούμε μπροστά σε μία εικόνα γενικής κατάρρευσης των δυνάμεων που πρωταγωνίστησαν στο σκηνικό παρακμής που ζούμε. Ας είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν.

Στην προετοιμασία αυτή εμείς δίνουμε το «παρών». Οι θέσεις μας αποτυπώνονται στην ιστοσελίδα μας www.elldim.gr. Ειδικότερα στα λήμματα «Εμείς και η Ευρώπη από την αρχή», «Βρετανικές βάσεις στην Κύπρο: αδιανόητη η συνέχιση του σημερινού καθεστώτος λειτουργίας τους!» και «Ανακοίνωση για το κατοχικό δάνειο, τις γερμανικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις» εκτίθεται ένα αδρό περίγραμμα πολιτικής για την συμμετοχή μας στην ΕΕ.

Φυσικά, παραμένει πάντοτε ανοιχτό το μεγάλο θέμα της οικονομικού ελέγχου που υφιστάμεθα από τους δανειστές-εταίρους μας στην Ευρωζώνη για το δάνειο τους προς εμάς με υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας μας. Ενός ελέγχου εντελώς ξένου προς τις αρχές και τα θέσμια της ΕΕ, μειωτικού για όλους μας, από τον οποίον είναι η ώρα να δούμε από κοινού, πως θα απαλλαγούμε το ταχύτερο δυνατόν και πάντως όχι σε 99 χρόνια.

Για όλα αυτά, λοιπόν, εμείς, η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, δεν ζητάει ψήφο. Καλή αντάμωση την επαύριο των εθνικών εκλογών του 2019!

0 Comments

Leave a Comment